Monday, October 5, 2009

CIRI CIRI USAHAWAN YANG BERJAYA

1. MEMILIKI MODAL SECUKUPNYA

2. SENTIASA BERILMU

3. MEMILIH PERNIAGAAN YG KURANG BERISIKO

4.BIJAK MENGATUR PERBELANJAAN DAN AKAUN

5.MEMENUHI KEHENDAK PASARAN.

6. MENCARI JALAN MENGELAK KERUGIAN

7. MENGHABISKAN STOK

8. BIJAK MENARIK PELANGGAN

9. PRODUK DAN PERKHIDMATAN BERKUALITI

10. BERERIBADI MULIA

11. MEMPELBAGAI JENIS PERNIAGAAN

12. MENYIMPAN KEUNTUNGAN

13. MEMILIKI SIMPANAN

14. BERSEDIA MENEMPUHI KEMEROSOTAN

15. MERANCANG PERNIAGAAN

16. HUTANG BERJADUAL

17. MODAL MENGATASI HUTANG

18. MENEROKA BIDANG BARU

19. PEMASARAN YANG EFISIEN

20.BERJAYA MEMENUHI KEHENDAK PELANGGAN

21. SENTIASA MEREBUT PELUANG

22. KOMITED DAN BERSUNGGUH SUNGGUH

23. MEMILIKI IQ CEMERLANG

24. MEMILIKI WAWASAN DAN MATLAMAT.

25. SABAR DAN TABAH

26. BERANI MENCUBA

27. SENTIASA BERSAING

28. BERUSAHA MENINGKATKAN KEUNTUNGAN

29. SENTIASA BELAJAR DARIPADA PENGALAMAN

30. MEMANFAATKAN MASA

31. MEMILIH LOKASI YANG TEPAT

32. MERANCANG UTK BERJAYA

33. SENTIASA ADA PERUBAHAN DAN KEMAJUAN

34. BERFIKIR BESAR

35.MEMBERI KELAINAN

36. BIAR KECIL PERNIAGAAN KEUNTUNGAN BESAR

37. MEMBERI REPUTASI YANG BAIK KEPADA PELANGGAN

38. SENTIASA MENCARI PELANGGAN

39. TIDAK MENJUAL PRODUK TIDAK BERKUALITI

40.MENAMBAH PERKHIDMATAN TANPA BAYARAN TAMBAHAN

41. SENTIASA MENDAPATKAN HARGA TERBAIK DARIPADA PEMBEKAL

42. MEMBUAT PENYELIDIKAN

43. BERUSAHA MENGEKALKAN HARGA RENDAH

44.MENGIKUTI ARUS PASARAN DAN ZAMAN

45. MENGIKUTI PERKEMBANGAN EKONOMI

46 SENTIASA MEMPERBAIKI KELEMAHAN

47. MENGUTAMAKAN KUALITI BUKAN KUANTITI

48. MENGELAKKAN TANGGAPAN SALAH

49.MEMBUAT PERANCANGAN BERTERUSAN

50.MENGELUARKAN PRODUK YG BERJAYA DI PASARAN

51. MELATIH PEKERJA TENTANG PERNIAGAAN

52. MENGKAJI KEHENDAK PELANGGAN

53.SENTIASA MEMPERBAHARUI PRODUK DAN PERKHIDMATAN

54. MENIRU KEMAJUAN PESAING

55. MENCARI PUNCA KEGAGALAN

56.PEKA DENGAN KOMEN DAN KRITIKAN PELANGGAN

57.MENCARI IDEA BARU

58. MENYIMPAN KEUNTUNGAN

59. MEMILIH PEKERJA BERKUALITI

60. MENOLAK PRODUK TIDAK BERKUALITI.

No comments:

Post a Comment